Het verstrekken van een taxatieopdracht aan Taxatiehuys Knulst is eenvoudig en snel geregeld. Wij geven u hieronder graag wat meer inzicht in het stappenplan om tot een goed en kwalitatief taxatierapport te komen;

1. Aanmelding

Taxatiehuys Knulst zal na goedkeuring van de offerte het verzoek van taxatie aanmelden in het systeem van het NWWI. De opdrachtbevestiging zal middels een e-mail van het NWWI u worden aangereikt, na akkoord hiervan zullen wij het taxatieproces verder in gang zetten.

2. Een afspraak maken

Wij maken een afspraak middels de verkopende makelaar of rechtstreeks met de eigenaar om de taxatie van de woning in te plannen.

3. Woningopname

Ten tijde van de opname van de woning of het appartement brengen wij het geheel goed in kaart. Hierbij wordt aandacht besteed aan de staat van onderhoud, kwaliteit van de bouw maar ook de ligging van de woning of het appartement. Ook beoordelen wij de duurzaamheid en wordt de woning nauwkeurig ingemeten.

4. Uitwerken van het taxatierapport

Na de opname verwerken wij al deze gegevens in het taxatierapport. Verder worden ook de kadastrale gegevens, bodeminformatie (indien aanwezig) en bestemmingsplankaart zorgvuldig verwerkt. Op basis van al deze gegevens wordt de waarde bepaalt. Hierbij wordt er een vergelijking gemaakt met (geïndexeerde) verkoopprijzen van referentieobjecten in de directe omgeving.

5. Beoordeling door het validatie instituut NWWI

Wanneer het rapport volledig is zal deze worden deze ter validatie (goedkeuring) worden aangeboden aan het NWWI. Daar worden de bevindingen van de taxateur getoetst aan de kwaliteitseisen.

6. Ontvangst taxatierapport

Wanneer het NWWI akkoord geeft op het taxatierapport zal u het complete taxatierapport ontvangen.

Heeft u vragen over het taxatieproces?

Neem gerust contact met ons op. Het taxatierapport zal ter validatie (goedkeuring) worden aangeboden aan het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut), daar worden de bevindingen van de taxateur getoetst aan de kwaliteitseisen.